Meet the

Asociatia Coolturala Noua Ne Pasa - proiectul Interesting Times Bureau

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

Lipsa de cunoaștere a istoriei orașului și a poveștilor din spatele clădirilor bucureștene, precum și preconcepțiile despre oraș, venite ca urmare a celor menționate mai sus. De asemenea, aici se adaugă și promovarea a doar câtorva obiective turistice, considerate ca fiind de interes deopotrivă pentru vizitatori cât și pentru localnici, în detrimentul unor zone mai ascunse poate, dar cu povești ce merită cu siguranță descoperite. Drept consecință a celor amintite, legătura localnicilor cu orașul este destul de instabilă și controversată. Nu considerăm că toată lumea ar trebui să iubească Bucureștiul, dar atunci când au de decis dacă să o facă sau nu, credem că este important să aleagă în cunoștință de cauză.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

De mai bine de 10 ani am ales să promovăm zonele mai ascunse ale Bucureștiului către un public cât mai divers, format atât din străini cât și din localnici, prin intermediul tururilor culturale pietonale organizate atât în zona centrală a orașului, cât și în fostele mahalale de odinioară. Astfel, am dezvoltat tururi ‘’alternative’’ în zone foarte puțin turistice și am reușit să aducem pe harta cultural-turistică a capitalei zone precum Piața Obor sau Cimitirul Bellu. Până în prezent am organizat aproximativ 1800 de tururi, cu peste 30000 de participanți, am realizat 5 lucrări murale în oraș și mai bine de 1500 de elevi au participat la tururi și ateliere de artă stradală.

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

Ne dorim să ajungem către un număr cât mai mare de oameni, dornici să descopere orașul la pas. Pentru aceasta, orice formă de promovare a proiectului este binevenită. Tururile pentru care se percepe taxă de participare ne ajută să putem crea mai departe produse culturale precum lucrările murale, care devin ulterior parte a patrimoniului local și de care se poate bucura publicul larg. Pentru a putea susține în continuare tururi și experiențe culturale gratuite și pentru a ajunge la un număr cât mai mare de oameni, posibilitatea obținerii unei finanțări/sponsorizări ar fi de asemenea de mare ajutor.

Ține legătura cu noi