Meet the

Asociatia Niciodata Singur Prietenii Varstnicilor

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

După un model internațional, implementat în ultimii 75 de ani în peste 15 țări din întreaga lume, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor mobilizează voluntari, resurse și comunități pentru a oferi vârstnicilor o viață cu mai puțină singurătate. Peste 300 de vârstnici din orașe din 10 județe primesc săptămânal sprijinul emoțional, practic și material al voluntarilor. În plus, în ultimii doi ani am dezvoltat și programe comunitare ce vizează oferirea de modalități de petrecere a timpului liber pentru vârstnicii din 3 orașe și am deschis în București un centru de socializare care abordează problematica singurătății, atât prin activități care îi fac pe vârstnici să se reconecteze la societatea contemporană, dar care îi și ajută să își găsească un nou cerc social. Aceste programe care au impactat peste 300 vârstnici.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

300 de voluntari sunt familie pentru vârstnicii singuri​

Aceștia îi vizitează săptămânal, reprezintă oamenii resursă din viața acestora și le oferă sprijinul emoțional de care au nevoie. Devin familia vârstnicului și punctul de echilibru în această viață. Mai mult, oferim bunicilor mici plăceri și bucurii, esențiale în lupta cu depresia și efectele izolării sociale: ieșiri, mese festive de sărbători sau excursii în perioada verii. Beneficiarii sunt persoane peste 65 de ani, care se confruntă cu singurătatea și care locuiesc independent în București, Brăila, Constanța, Pitești, Ploiești, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Brașov, Râmnicu Vâlcea.​
Mai multe despre rezultatele asociatiei https://niciodatasingur.ro/stiri/ce-am-realizat-impreuna-in-2022/

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

Nevoile asociației sunt de a fi alături de bunicii singuri și de a avea parteneri care cred în misiunea organizației. 1 din 4 ​dintre vârstnici din România se confruntă cu un grad ridicat de singurătate.​ Asociația își propune să ajungă la câți mai mulți vârstnici care trăiesc în izolare și singurătate, care au nevoie de sprijin emoțional. Dorim să avem oameni resursă care devin prieteni ai acestor vârstnici care nu mai au pe nimeni. Anual, costurile asociației pentru un vârstnic ajung la 1000 de euro, iar pentru a avea constantă în viața acestora, este nevoie de resurseși grijă atât din partea partenerilor noștri și a viitorilor parteneri, cât și din partea comunității, a voluntarilor și în spreță, a asociației Niciodată Singur Prietenii Vârstnicilor.

Ține legătura cu noi