Meet the

Asociatia pentru Dezvoltare Activa / Active Youth Participation - Dezvoltam Sectorul de Tineret din Judetul Ialomita

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

Tinerii simt că problemele lor nu sunt prioritare pentru autoritațile publice și alte instituții și doresc contexte în care să construiască o punte între aceștia. Există neîncredere în intențiile și capacitatea autorităților de a adresa provocările cu care tinerii se confruntă, cu toate că majoritatea tinerilor nu au interacționat anterior cu aceștia. De asemenea, o altă nevoie este organizarea mai multor activități de participare, în special pentru tinerii din mediul rural. Aceștia doresc să aibă acces la educație nonformală și să fie parte din demersuri civice, vor să fie parte din procesul decizional. În acest context, Asociația pentru Dezvoltare Activă a fost înființată în aprilie 2012 din pasiune pentru educația non-formală și participarea activă a tinerilor în societate, la toate nivelurile. ADA urmărește inițierea, promovarea și implementarea unor măsuri de dezvoltare activă și durabilă a calității vieții pentru consolidarea unei societăți responsabile și active sub aspect cultural, educațional, social și ecologic, cu focus pe încurajarea, sprijinirea și capacitarea tinerilor să se implice activ în comunitate.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

Proiectul Active Youth Participation – Dezvoltam sectorul de tineret din Judetul Ialomita este modelat pe nevoile descrise mai sus. Ne propunem ca, prin activitatile proiectului sa oferim activitati de educatie nonformala, voluntariat si implicare civica in relatie directa cu autoritatile publice si alti factori decidenti, avand ca rezultat principal un document strategic judetean care sa sustina dezvoltarea tinerilor, in special cu oportunitati reduse.
Ne dorim ca tinerii sa devina vizibili, sa participe in mod activ la viata comunitatii si de a-si canaliza energia in mod constructiv pentru a produce schimbari atat la nivel personal, cat si la nivelul grupurilor/comunitatilor din care fac parte si sa imputernicim tinerii sa devina parteneri egali cu factorii de decizie.

Rezultate pana in momentul de fata:
17 evenimente locale de tineret unde am consultat tinerii din Judetul Ialomita legat de probleme, nevoile si provocarile pe care ei le intampina
+400 de tinerii care au participat la activitatile noastre
1 eveniment de lansare unde au participat 60 de tineri si 4 autoritati din Jud.Ialomita
1 mobilitate de tineret/Seminar Judetean de Tineret unde am dezvoltat o serie de directii si prioritati, dar si un plan de implementare pentru domeniile Educatie, Mediul inconjurator, Ocupatie si Viata Sanatoase/Stare de Bine

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

In momentul de fata avem nevoie de o mai buna accesibilitate la autoritatile publice din Judetul Ialomita si un reach mai mare catre tineri. In judetul Ialomita nu exista multe ONG-uri de tineret (in Slobozia sunt cateva) si este foarte greu sa ajungi la tineri. In plus, institutiile publice pentru tineret nu sunt conectate la acestia si nu au cum sa sprijine demersul nostru. Presa este foarte greu de accesat si nu este urmarita de tineri.

Ține legătura cu noi