Meet the

Asociatia Sword Nation

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

Cream grupe de sport in orase mici si mediul rural, in care din 2019 peste 100 de copiii si tinerii aflati in situatii dificile isi dezvolta noi pasiuni si aptitudini. Principalul nostru proiect este cel din comunitatea din Chitila, Ilfov, unde s-a dezvoltat un sistem de suport pentru copii, ce include familiile, scolile, autoritatile locale si mediul de business. SN-Chitila a inceput in mai 2020, iar de 4 ani, copiii nostri se autodepasesc in fiecare zi, concureaza de la egal la egal cu adversari din toata lumea, dar mai ales…au devenit o echipa si se sutin reciproc. La sport si la scoala!

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

Cream grupe de sport in orase mici si/sau mediul rural, in cadrul carora copiii si tinerii isi dezvolta noi pasiuni si aptitudini. Metoda dezvoltata de noi presupune implicarea sustinuta (2-4 sedinte pe saptamana) a copiilor in activitatile noastre, cu scopul de a-si dezvolta abilitatea de a se exprima prin sport si a le oferi sansa de a calatori, de a concura la nivel national si international, si de a le creste increderea in propriile forte. Nu ne propunem performanta sportiva, dar ne propunem ca beneficiarii nostri sa inteleaga la adevarata valoare propriul potential.

Din 2019, peste 100 de copii au trecut prin proiectele noastre. Principalul nostru proiect este cel din comunitatea din Chitila, unde am pus bazele unei grupe de scrima si am dezvoltat un intreg sistem de suport pentru copii, impreuna cu familiile, scolile, autoritatile locale si mediul de business. Astfel, cei 30 de copii care practica scrima cu noi astazi, reprezinta amasadori ai unor valori sanatoase in toata comunitatea lor. Desi multi traiesc in conditii grele, merg cu capul sus pe strada, sunt foarte pasionati de ceea ce fac, au note bune la scoala, si se mandresc ca pot concura de la egal la egal cu copii din toata lumea.
Dar, mai ales, au devenit o echipa, se sutin si se autodepasesc in fiecare zi, la sport si la scoala!

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

Asadar, pentru 2024-2025 avem in plan extinderea teritoriala a impactului social pe care proiectul il genereaza si targetarea a doua noi comunitati insuficient deservite, din jud. Ilfov.

Am facut deja pasi importanti in crearea de parteneriate cu stakeholderii locali, care sa contribuie la implementarea conceptului, dar lipsesc cateva resurse importante:

  • acces la programe de training psihologic si sociologic specific pentru noii membri ai echipei care vor fi responsabili de implementarea activitatilor cu copiii;
  • expertiza psihologica, care sa lucreze cu copiii in prima faza, alaturi de antrenorii de scrima;
  • echipament specific – avem nevoie sa achizitionam echipamentul de scrima necesar pentru 15 copii;
  • expertiza de management financiar pentru organizatie, in regim de voluntariat, de cateva ore pe saptamana;

Ține legătura cu noi