Meet the

Bucharest Feminist Film Festival - ediția Body

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

Inegalitatea de gen este un fenomen prevalent în societatea românească, ce afectează preponderent fete și femei indiferent de nivelul de studii, mediul de proveniență sau clasa, fie că este vorba de violență domestică, hărțuire sexuală sau comportamente
discriminatorii. Pentru a combate și preveni inegalitatea de gen, avem nevoie însă nu doar de un cadru legislativ favorabil, dar și de schimbarea de mentalități ce duc la inegalitate de gen la nivel de societate – atât în rândul tinerilor și cetățenilor în general, dar și în rândul reprezentanților instituțiilor publice, de la școli până la poliție.
Un Festival de Film Feminist în acest context crează un spațiu unde, în mod colaborativ, împreună cu alte organizații și grupuri, aducem în spațiul public tematici ce lipsesc aproape cu desăvârșire.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

Bucharest Feminist Film Festival continuă să promoveze egalitatea de gen și a drepturilor omului în rândul publicului bucureștean prin intermediul filmului, dezbaterilor, evenimentelor de artă participativă, expozițiilor și performance-urilor. În fiecare an ne dăm întâlnire în octombrie la un eveniment internațional ce aduce împreună filme și echipe de film din diferite colțuri ale lumii, dar și experți/experte care să intre într-un dialog cu publicul despre subiectele abordate în filme. Prin acest eveniment, ne propunem să creăm contexte culturale, artistice & de învățare în cadrul cărora să deconstruim norme sociale patriarhale și să reflectăm asupra modurilor în care putem crea, împreună, societăți echitabile. Am organizat 3 ediții cu aproape 100 de scut și lungmetraje internaționale proiectate, un total de 18 evenimente, 2650 de participanțx și peste 70 de expertx care au dezbătut tematici feministe diverse.

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

Avem nevoie de parteneriate pe termen lung care să susțină organizarea acestui proiect, independent de granturile care nu ne securizează existența festivalului pentru mai mult de o ediție. Avem nevoie de sponsorizări financiare sau în natură (camere în regim hotelier, servicii de catering sustenabil). Parteneriate media în mediul mainstream care să ducă mesajul acestui festival la cât mai mulți oameni. Ne dorim să stângem în jurul acestei inițiative persoane și entități private care să înțeleagă și să am susțină acest proiect atât de necesar.

Ține legătura cu noi