Meet the

Programul European Youth Village

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

Tinerii din mediul rural nu au acces la oportunități de implicare, învățare și dezvoltare suficiente și de calitate. De asemenea, tinerii din mediul rural nu participă suficient în procesul de luare a deciziilor. Cu toate că în mediul rural există motivație în rândul tinerilor, contextele disponibile la nivel local nu răspund nevoilor reale ale acestora.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

European Youth Village este un program strategic de dezvoltare și organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, ce urmărește să dezvolte întregul ecosistem de tineret din mediul rural, atât în România, dar și la nivel european și internațional. Prin acest program contribuim la dezvoltarea de comunități autonome de tineri în mediul rural și la consolidarea cadrului de politici publice la nivel național și european. Prin implementarea acestui program ne propunem să dezvoltăm bune practici în domeniul tineretului și să oferim un model pozitiv de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, un model ce poate fi multiplicat la nivel județean, național și european. Programul a început în 2018.

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

  • comunitate europeană a organizațiilor care lucrează in mediul rural
  • o mai bună înțelegere a autorităților la nivel europran
  • acces la resurse care să susțină programul
  • resursa umană specializata
  • sprijin local

 

Urmărim să ne conectăm la persoane care doresc fie să se alăture, fie să sprijine programul. La nivel local, căutăm modalități de a finanța grupurile de inițiativă pentru implementarea activităților atât în perioada în care dețin titlul de Sat European de Tineret, cât și după. Din perspectiva creșterii programului, avem nevoie de resursă umană și să consolidăm rețeaua noastră europeană de lucrători de tineret și ONG-uri care lucrează în mediul rural/cu tineri din mediul rural. Nu în ultimul rând, ne dorim o mai bună înțelegere a nevoilor și problemelor cu care tinerii din mediul rural se confruntă din partea autorităților locale, naționale și europene.

Ține legătura cu noi