Meet the

Romanian Youth Movement for Democracy

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

Nevoia identificată în orașul Bacău este una cu caracter social, manifestată prin lipsa infrastructurii adecvate pentru organizarea și promovarea evenimentelor culturale și artistice. Această lipsă conduce la o calitate scăzută a vieții pentru cetățeni și la o limitare a experiențelor culturale în comparație cu alte orașe din România. Absența unui cadru cultural activ și diversificat contribuie la o stagnare a comunității, generând o rutină monotonă și lipsind cetățenii de oportunități de dezvoltare personală și socială. Mai mult, această problemă afectează la depopularea zonei și la pierderea resurselor umane valoroase pentru comunitate.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

Festivalul Monoludens este un eveniment anual de tip concurs cu accent pe educația alternativă prin intermediul teatrului și artelor conexe, destinat adolescenților, tinerilor și comunității largi din orașul Bacău. Scopul său principal este de a contribui la revitalizarea culturală a orașului, oferind o platformă creativă și incluzivă. Monoludens servește și ca punte de întâlnire între artiștii locali și identificarea și promovarea noilor talente ale orașului. Prin aceste inițiative, festivalul urmărește să încurajeze participarea activă în domeniul artistic și să consolideze coeziunea socială prin intermediul culturii.

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

Este important să dezvoltăm parteneriate solide cu instituțiile culturale și organizații non-guvernamentale, să obținem resurse financiare și logistice adecvate și să implicăm activ cetățenii în procesul de planificare și implementare a proiectului.

Ține legătura cu noi