Meet the

Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS)

?

Care este problema identificată pe care proiectul încearcă să o rezolve?

  • mulți copii și tineri nu știu să recunoască ori să sesizeze o situație de pericol social și sexual;
  • mulți copii și tineri se informează și iau decizii importante pentru sănătatea lor pe baza unor informații neveridice, incomplete sau înșelătoare;
  • aproape jumătate (45%) din nașterile înregistrate în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani din Uniunea Europeană sunt din România;
  • 700 de fete sub 15 ani devin mame anual în România;
  • între 2019 și 2021, tinerii reprezentau aproximativ 50% din totalul cazurilor noi depistate cu infecția HIV/SIDA la nivel național.

?

Care este soluția propusă de voi și ce rezultate aveți până în momentul de față?

Un program de informare în școli prin care:

  • copiii conștientizează riscurile unor comportamente riscante pentru sănătatea lor fizică, mentală și emoțională, învață să ia decizii cu responsabilitate, pot începe să facă schimbări în viața lor; ei învață inclusiv cum pot recunoaște și reacționa la forme de violență și abuz, etc.
  • copiii învață despre relații sănătoase, gestionarea emoțiilor, toleranță și incluziune, consimțământ, etc.
  • copiii dobândesc cunoștințe și abilități de viață care sunt favorabile sănătății individuale și comunitare, gândire critică, abilitatea de a stabili limite, etc.

În 2022, SECS a ajuns la x elevi și tineri prin activățile de educație și informare.

?

Care sunt nevoile voastre pentru a duce mai departe/ transforma/ amplifica rezultatele?

Vrem ca până în 2025 să ajungem la 800 copii și tineri din țară, atât din mediul urban, cât și din mediul rural prin activități de educație și informare. Acest lucru presupune costuri considerabile asociate cu deplasările echipei, respectiv dezvoltarea și adaptarea materialelor. În acest sens, SECS face apel la persoanele fizice, dar mai ales juridice care ne pot sprijini în procesul de a ajunge la cât mai mulți copii prin donații individuale sau recurente, respectiv prin sponsorizări.

Ține legătura cu noi